Rødfisk

Et af vores primære produkter, forarbejdet og leveret lige efter ønske. Her vises vægt-kategorier:

Vægt, fillet med skind:
120 – 150 gr
150 + gr
Vægt, fillet uden skind:
120 – 150 gr
150 + gr

Fiskefakta – Rødfisk

GB: Redfish
D: Rotbarsch
lat: Sebastes marinus

Når fiskenettene med rødfisk trækkes op fra de store havdybder, betyder trykforskellen, at svømmeblæren udvides. Indvoldene kan presses ud af munden på fisken, og de store øjne står nærmest på stilke.Arten trives bedst på bund, hvor der findes brat skrånende klippegrund og i dybder fra 100 til 900 meter. Den normale maximale vægt og størrelse er 80 cm og 12 kg
Rødfisken er genkendelig på sin røde farve, den lyserøde mund-hule og de mange pigge på gællelåget. Kroppen er dækket af store piggede skæl. Hannen har et vortelignende kønsorgan. Fisken vokser, som andre dybhavsfisk, langsomt og kan blive op til 60 år gammel. Kødet er lys-rosa, og rødfisken er en god -spise-fisk, der holder sig frisk længe efter fangsten.
Rødfisken lever af krill, sild og torskefisk.