Rødspætte

Fås forarbejdet og leveret lige efter ønske.

Vægt, hel:
200 – 300 gr
300 – 400 gr
400 – 600 gr
600 – 900 gr
900 + gr
Vægt, køkkenfærdig:
200 – 300 gr
300 – 400 gr
400 – 500 gr
500 – 600 gr
Vægt, fillet:
40 – 80 gr
80 – 120 gr
120 – 150 gr
150+ gr

Fiskefakta – Rødspætte

GB: Plaice
D: Scholle
lat: Pleuronectes platessa

Rødspætten er Europas vigtigste fladfisk. Den har et glimrende syn i dagslys, men er nærmest blind om natten. Den eneste føde den indtager om natten, er en art søstjerne med selvlysende arme. Rødspætten lever på sand- eller lerbund ned til 200 meters dybde i saltholdigt og køligt vand. den bliver 50 cm lang og vejer op til 2kg.
Rødspætten kendes på sin brune, glatte overside med de to øjne og rækken af benknuder bag øjnene. Undersiden er hvid og glat. Rødspætten er højrevendt.
Den er en værdsat spisefisk med hvidt, fast kød og en god smag.
Rødspætten lever af forskellige bunddyr, såsom små muslinger og orme samt af småfisk. Ikke blot mængden af føde, men også vandtemperaturen har indvirkning på rødspættens vækst-hastighed.