Rødtunge

Fås forarbejdet og leveret lige efter ønske. 

Vægt, hel:
200 – 300 gr
300 – 500 gr
500 + gr
Vægt, fillet:
40 – 80 gr
80 – 120 gr
Vægt, køkkenfærdig:
200 – 300 gr
300 – 500 gr
500 + gr

Fiskefakta – Rødtunge

GB: Lemon sole
D: Echte Rotzunge
lat: Microstomus kitt

Rødtungen regnes af nogle for den fornemste repræsentant for rødspættefamilien. . Rødtungen er en populær spise i Danmark. Rødtungen lever på stenet bund fra et par meter til 250 meters dybde, således at de unge fisk lever på lave dybder og vice versa.Den bliver op til 60 cm lang og kan veje ca 2kg
Rødtungens skind er glat og marmoreret i rødbrune nuancer. Den er karakteristisk med såvel sit lille hoved som sin lille mund, og desuden mangler den gatpiggen.
Det er en virkelig velsmagende fladfisk med hvidt, sødligt kød.
Rødtungen lever hovedsagelig af børsteorme og i mindre ud-strækning af rejer, snegle og muslinger.