Torsk

Fås forarbejdet og leveret lige efter ønske.

Vægt, hel:
0,5 – 1 kg
1 – 2 kg
2 – 4 kg
4 – 6 kg
6 – 8 kg
Vægt, uden hoved:
1 – 2 kg
2 – 4 kg
4 – 6 kg
Vægt, fillet:
100 – 200 gr
200 – 400 gr
400 – 600 gr

Fiskefakta – Torsk

GB: Cod
D: Dorsch/Kabeljau
lat: Gadus morhua

Torskens kød bliver løsere i de varme perioder, hvor den tager mest føde til sig en gammel regel siger, at man af samme grund kun skal spise torsk i måneder med “r” i. Torsken er en decideret koldtvandsfisk, der om sommeren undgår de lav-vandede kystområder, hvor vandet er for
varmt.Den maximale størrelse og vægt er 180 cm og 52 kg, men nu om stunder fanges dog langt mindre eksemplarer.
Torsken skifter farve efter dens levested (f.eks. bliver den ildrød på stenet bund), men alle arter har en lys sidelinie. Desuden har de overbid og en skægtråd, hvorpå der sidder sanseceller, som gør dem i stand til at registrere, om der er føde i nærheden. Kødet er hvidt og saftigt.
Torsken er en altædende rovfisk. Den lever af såvel artsfæller som andre fisk så som tobis, brisling og sild samt af skaldyr, ja selv store krabber sluger den uden at tygge skjoldet.